Domaći sirup od limuna

Tokom cele godine pripremam ovaj sirup. Leti jer je hladan i osvežavajuć, a zimi jer je pun vitamina C. Zimi pripremam sa manje šećera i limuntusa da bi koncentracija vitmina C bila veća jer nam je zimi potrebniji. Uglavnom su sve mere za siup od limuna sa 2 kg šećera i 7 – 10 limuntusa, ali meni je to previše. Ne stavljam toliko limuntusa.
Sastojci:
-500 gr limuna
-1 kg šećera
-1l vode
-3 limuntusa
Priprema:
Na mašini za meso ili blenderu samleti limun.
Dodati mu šećer i limuntus, pa vodu i promešati.
Ostaviti sirup da odstoji 24h uz povremeno mešanje.
Za 24h će se šećer otopiti.
Sirup procediti na sitnu ili krupnu rešetku, zavisno od toga da li volite ili ne volite komadiće limuna u soku.
Sirup sipati u dve flaše i čuvati ga u frižideru.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kako napraviti kovertu od papira: jednostavan i originalan

IZRADA NAKITA OD PERLICA

Dekupaž tehnika na staklu